Wat doen we?

wat-doen-we

We werken biologisch.

Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Preventieve of voederbesparende antibiotica is uit den boze. Ons bedrijf voldoet aan de technische basisvereisten die in biologische landbouw worden gesteld. De controle gebeurt door TUV-NORD. We kweken en telen met zorg en respect voor de harmonieuze ontwikkeling, eigenheid en levenskwaliteit voor dieren-, planten- en mensenwelzijn.

De huisvesting is aangepast opdat alle dieren hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Al onze zeugen beschikken permanent over een buitenbeloop / weide.

Het werpen van biggen gebeurt in een ‘piglo’.

Dit is een zelfgemaakte hut die uit metaal en hout is opgebouwd. Op de aarde wordt er een laag stro gelegd die zorgt voor isolatie. Zo kunnen onze dieren de warmte en koude trotseren en hun eigen nest maken. Door te kiezen voor specifieke varkensrassen hebben we een ‘eigen zeugenlijn’ ontwikkeld die kenmerken heeft van robuustheid, goede moedereigenschappen, grote melkafgifte, probleemloos bevallen, sterke biggen,…

Op vraag van onze geëngageerde klanten is ons assortiment in de loop van de jaren verder uitgebreid.  Naast varkensvlees zijn er biologische groenten- en fruitpakketten, rundsvlees  en speltmeel te verkrijgen.  Kip, honing en brood zullen in de toekomst beschikbaar zijn. Dit in samenwerking met collega bioboeren.

rohn
DSC_0609-2 (Medium)DSC_0488-2 (Medium)
IMG_2167 (Medium)DSC_0346-2 (Medium)
DSC_0022 (Medium)DSC_0027 (Medium)